Om oss

Stepnote är en dansk online notaffär och musik/notförlag.

"Vi bränner för att leverera noter och musikundervisningsmaterial från Danmark och resten av världen och inte minst för att publicera så mycket populärmusik som möjligt på noter samt bjuda på musik i nya och innovativa undervisningsmaterial, i tätt samarbete med professionella och innovativt tänkade musiker, låtskrivare, författare och musikundervisare.

Du kan läsa mer om vår publishing-avdelning här
 
Vi har mer än 250.000 titlar inom noter, musikundervisningsmaterial, instrumenter, tilbehör och musiksoftware och det till alla genrer, instrument, nivåer och mediatyper. 

Vi har kontor i Köpenhamn och lager i Sønderjylland hos vår goda partner Pick and Pack Aps, vilka hanterar allt plock- och packarbete för oss så att vi kan leverera snabbt och precist med möjligast lilla felmarginal.
 
Lite historia om oss och om vår mission

Sedan vi startade i 2006 har vi byggt upp en stor fast kundkrets och ett brett nätverk av förlag och leverantörer som konstant ger oss kännedom och tillgång till det nyaste och bästa inom notmaterial och undervisningsmaterial. I Stepnote är vi musiknördar med fingret på pulsen och vi följer noga med vad som händer och förändras inom vår branch och musikbranchen i allmänhet.

I 2012 beslutade vi oss för att köra igång med en ny mission - att kickstarta utgivandet av dansk populärmusik på noter och göra den tillgänglig i nya läromedel till musik- och folkskolor.

Sedan mitten av nittiotalet har utgivning av dansk populärmusik på noter och text nästan helt upphört. Det har endast utkommit några samlingar, men inga noter till piano, gitarr, eller liknande - det har inte utkommit melodiböcker baserade på nya popkonstnärer i flera år och på så sätt har den senaste danska popmusiken blivit helt frånvarande i läromedel till musikundervisningen i folkskolor och musikskolor.

Det tycker vi är en jättetråkig utveckning, då det finns så mycket fantastisk ny dansk musik och massor av musikglada danskar, och kanske även en del svenskar, som gärna vill spela och sjunga detta material och vi har därför bestämt oss för att göra något vid saken.

Stepnote har sedan 2012 bl.a. gett ut: Tv-2 Sangbogen, Rasmus Seebach The Songbook, Rasmus Seebach, Ingen kan love dig i morge, Rasmus Walter Nodealbum, ett Carpark North-notalbum, pianoalbum til DR:s julkalender Tidsrejsen, Spil Smart-spelböckerna, läroboksserien Klarinet-stafet - och mycket mer är på gång, bl.a. i tätt samarbete med skickliga och kreativa komponister, författare och sångskrivare. Se våra publikationer här.

Många av publikationerna kommer för övrigt i E-book-format - något andra musikförlag inte har kommit igång med ännu.