Utvalda nyheter september

Skapad den

Här tar vi dig med på en recension av utvalda nyheter från september.

Bruce Springsteen - Songwriting Secrets : Learn from the Greats and Write Better Songs
Bruce Springsteen: Songwriting Secrets, Revised and Updated presenterar sin musik som startpunkten för en mästarklass i konsten att skriva kraftfulla och framgångsrika låtar. Låtskrivargurun Rikky Rooksby undersöker Springsteens rika katalog och visar hur de vanliga teknikerna de använder kan hjälpa dig.
Läs mer här

Peaceful Jazz Piano Solos
Koppla av vid pianot med denna unika samling av vackra stycken att spela. Dessa stycken på mellannivå passar de flesta pianister som vill koppla av med en lugn repertoar.
​​​​​​Med några av de bästa jazzstandarderna som 'Autumn Leaves', 'Fly Me to the Moon', 'Misty', 'Moon River', 'Satin Doll', 'Summertime' og 'The Way You Look Tonight'.
Läs mer här

Jazz Is Elementary: Kreativitetsudvikling gennem musikaktiviteter, bevægelsesspil og danse
Använd jazz för att utveckla barns kreativitet! Den här boken är en samling av 60 jazzbaserade undervisningsstrategier som är utformade för att främja musikskapande, kreativ rörelse och improvisation i musikklassrummet för grund- och gymnasium.
Läs mer här

Great Movie Themes for Cello Duet : Arranged by Mr & Mrs Cello
Herr. Massimiliano Martinelli och Mrs. Fulvia Mancini (Mr. & Mrs. Cello) kommer från Italien och är professionella cellister som för med sig sin kärlek och respekt för cellon och det klassiska framförandet till den moderna musikvärlden.
Läs mer här

Do-It-Yourself Ukulele : The Best Step-by-Step Guide to Start Playing for Soprano, Concert, or Tenor Ukulele
DIY ukulele är ett roligt sätt att börja spela på egen hand. Med hjälp av välbekanta pop, rock, blues, traditionella och hawaiianska låtar får du steg-för-steg-instruktioner om vad du behöver veta för att komma igång och låta som ett proffs på nolltid.
Inkluderar ljuddemospår och en komplett videokurs - med nästan sju timmars instruktionsvideor - av den populära YouTube-ukuleleläraren och författaren Terry Carter för en omfattande inlärningsupplevelse.
Läs mer här

Piano Solos from Encanto, Frozen II, and Coco : Nine Beautiful Arrangements
Nio fantastiska pianosoloarrangemang av låtar från dina favoritfilmer från Disney. Perfekt för konserter, lektioner eller bara för skojs skull!
Läs mer här

Modern Jazz Theory and Practice : The Post-Bop Era
Lär dig använda och förstå avancerad jazzharmoni!
Den här boken förklarar post-bop jazzinnovationer etablerade av ikoniska jazzartister som John Coltrane, Wayne Shorter, Clare Fischer, Herbie Hancock och Chick Corea, som bland annat undervisas vid Berklee College of Music.
Du kommer att lära dig tekniker som multitoniska system, principerna bakom "icke-funktionell mönsterutveckling", användning av "bedrägande rörelse" och upplösning av dominanter, frekvent modulering, användning av specialiserade rösttekniker och spänningsdrivna melodi/harmoni-relationer.
Läs mer här

How To Write Guitar Riffs : Create and Play Great Hooks for Your Songs, 3rd Edition
Otaliga fantastiska låtar är baserade på riff – medryckande gitarrfraser som upprepas tills de fastnar i din hjärna för alltid – eller "cheesy" ackordförlopp som är lika minnesvärda som vilken melodi som helst.
Läs mer här

Easy Drums - Pop & Rock Hits for Beginners : 14 easy songs for beginner drummers, with play-along audio
Varje nybörjartrummis drömmer förmodligen om att en dag spela i ett pop- eller rockband, kanske till och med bli känd och turnera världen över och spela för en stjärna.
Och vem skulle inte vilja försöka ta reda på hur det kan kännas att vara trummis i ett band?
Läs mer här

Hal Leonard Guitar Method: Blues Guitar For Kids (Book/Online Audio)
Blues Guitar for Kids är en rolig, enkel kurs som lär barnen att spela gitarr snabbare än någonsin tidigare. Releasen kan även fungera som ett bra komplement för barn som redan spelar gitarr.
Coola bluesriff, ackord och solon håller eleverna motiverade, medan de rena, enkla sidlayouterna säkerställer att deras uppmärksamhet förblir fokuserad på ett koncept i taget.
Läs mer här

NUX STAGEMAN AC-80 Acoustic Amplifier - Charge
Nux Stageman II har 2 kanaler och båda är optimerade för akustisk gitarr respektive mikrofoningång.
Läs mer här

First 50 Jazz Classics You Should Play on Piano
Denna samling innehåller 50 av de mest välkända jazzfavoriterna, noterade i enkla arrangemang. Perfekt för dig som vill börja spela jazz på piano.
Läs mer här

Stevie Ray Vaughan -Del. Guitar Play-Along Vol. 27 : Book with Interactive Online Audio Interface
Deluxe Guitar Play-Along Series® hjälper dig att lära dig låtar snabbare än någonsin tidigare!
Varje bok i serien innehåller exakta, lättlästa gitarr-TABS och professionellt anpassat ljud för 15 låtar.
Det interaktiva, onlineljudgränssnittet inkluderar: tempo-/tonhöjdskontroll; rosett; knappar för att slå på eller stänga av instrument; gitarr TAB med följmarkör.
Läs mer här

The Beginner's Book of Piano Adagios
I denna release får du tidlösa klassiker som inkluderar inkluderar öppningssatsen av Ludwig van Beethovens "Moonlight"-sonat och Pachelbels "Canon", samt stycken av Johann Sebastian Bach, Béla Bartók, Claude Debussy, Wolfgang Amadeus Mozart och andra legendariska kompositörer.
Läs mer här