Personuppgiftspolicy

PERSONUPPGIFTSPOLICY - INSAMLANDE OCH ANVÄNDNING AV PERSONLIG INFORMATION 

BEHANDLING AV PERSONLIG INFORMATION - UPPHANDLING AV KONTRAKT

 

I samband med ditt köp på Stepnote.se har du lagt in ett antal personuppgifter, bland annat: 

 

Ditt namn 
Din adress 
Din e-postadress 
Ditt telefonnummer 
Din betalningsinformation 
Organisationsnummer 
 

Dessa personuppgifter behandlas i samband med behandlingen av ditt köp, eftersom det är nödvändigt för oss att uppfylla vår del av avtalet. Om du handlar som gäst (utan att skapa ett lösenord) tas dina uppgifter automatiskt bort efter 18 månader eller om du själv begär detta. 

 

Om du skapar eller uppgraderar till ett kundkonto med lösenord, kommer det inte att raderas automatiskt, men du kan, precis som med ett gästkonto, när som helst få kontot raderat genom att antingen kontakta oss eller logga in på ditt konto och radera det.
  
Om du har beställt leverans (fysiska produkter) kommer uppgifterna om ditt namn, adress, telefonnummer och e-postadress ges ut till våra fraktbolag, t.ex. GLS och Postnord för leverans av ditt köp samt till vår lagerpartner och plockningspartner Pick and Pack Aps, samt de 3 partners på den mjukvara vi använder, Indigo2, Cyberfarm Aps och Musicreader.
 
BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER – SAMTYCKE 
Om du har markerat rutan "Ja, jag samtycker till att motta nyhetsbrev" kommer vi behandla din e-postadress och detaljerna för dina köp hos oss tills det inte längre är relevant. I praktiken kommer det innebära att du samtycker tills du inte längre vill få e-mails från oss.

 

Du kan alltid återkalla ditt samtycke. Du kan göra det genom att använda länken längst ner i vårt e-mail eller kontakta oss på kundservice@stepnote.se och informera oss om att du inte längre vill få våra nyhetsbrev och erbjudanden.

 

DATASÄKERHET 
Oavsett om vi behandlar din personliga information för utförandet av ett kontrakt eller på grund av ditt samtycke, behandlar vi alltid dina personuppgifter säkert och konfidentiellt i enlighet med gällande lagar, inklusive personuppgiftsförordningen och dataskyddslagen.   

Din information kommer endast att användas för det syfte för vilket de samlas in och kommer att raderas när detta syfte är uppfyllt eller inte längre relevant.
 
Vi använder tredje part för att behandla onlinebetalning och fakturabetalning. Vi använder Epay ApS för betalning online (Visa, Mastercard, ViaBill, etc.) och Uniconta/Klarna för fakturabetalning. För att skicka våra nyhetsbrev använder vi Mailchimp. Din e-postadress skickas också till Trustpilot så att du kan dela din handelserfarenhet med andra. Vi insamlar anonym statistik med Google Analytics, Google Adwords och Facebook och använder Getsitecontrol.com för att göra popup-filer gällande erbjudanden, försäljning och liknande. Dessutom använder vi Addwish.com för att optimera produktvyer baserat på den enskilda användarens sök- och beteendehistorik


Vi har säkerställt att de företag vi samarbetar med följer i enlighet med personuppgiftsförordningen och dataskyddslagen. Om samarbetet kräver ett databehandlingsavtal har vi ingått ett sådant avtal med dessa företag, vilket är vår garanti för att de överensstämmer med gällande regler för skydd av dina personuppgifter. 

 

INFORMATION, INVÄNDNING, ÄNDRING, DATAPORTABILITET OCH RADERING
Du kan alltid kontakta oss för att ta reda på vilka av dina personuppgifter vi har. 

 

Detta kan göras genom att kontakta :

Stepnote Aps 
Momsnummer: DK29827923 
Valnøddegården 40
DK-2620 Albertslund
Danmark
Tel .: +45 27 64 15 44 
E-post: kundservice@stepnote.se

 

Om det finns felaktig information kan du alltid be om att vi korrigerar så vi har de korrekta, liksom att du har rätt att tillhandahålla informationen i ett gemensamt format (dataportabilitet). Om du vill ändra eller önska dataöverförbarhet är du också välkommen att skriva till oss på ovanstående e-postadress.

 

Om du inte längre vill att vi ska behandla din personliga information eller begränsa behandlingen av din personliga information, kan du också skicka oss en förfrågan till ovannämnda e-postadress. Om du har skapat ett gästkonto (utan lösenord) kommer din information att raderas efter 18 månader, efter att du har fått din produkt (förutom din e-postadress om du har samtyckt till att bearbeta den för mottagande av erbjudanden).

 

Uppgifter för att återställa fakturan till en order lagrar i 5 år enligt den danska bokföringslagen. Om du vill återkalla ditt samtycke för att behandla din e-postadress (så vi kan skicka dig vårt nyhetsbrev och relevanta erbjudanden) kan det alltid göras genom att trycka på en länk i det enskilda nyhetsbrevet. 

 

Om du har klagomål på hur Stepnote Aps behandlar din personliga information, kan detta göras till Datainspektionen på följande adress:

Datainspektionen
Box 8114
104 20 Stockholm
E-post: datainspektionen@datainspektionen.se
Telefon: 08-657 61 00